Горски кебап

29/08/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Още една вкусна гозба с агнешко месо, която ви съветваме да опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 101
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 2 глави, големи
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • домати - 2 с.л. от буркан
  • олио - 50 мл
  • мащерка
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки, посолете го и го запържете равномерно в сгорещеното олио, като разбърквате от време на време. Добавете към месото нарязания на шайби лук и разбъркайте за още 5 минути заедно.

Добавете брашното, като не спирате да бъркате и щом и то се запържи, долейте доматеното пюре и виното. Разбърквайте, докато се получи средно гъст сос и разредете с гореща вода, колкото да се покрият продуктите в тенджерата.

Оставя се да къкри за около 1 час или до увиране на месото. 15-тина минути преди да свалите ястието от котлона, прибавете мащерка на вкус. Поднесете горския кебап с гарнитура от сварен ориз.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 2
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар