Панирани гъби

26/08/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Поканете приятели на вечеря и ги нагостете с панирани гъби, за да ви запомнят с добро!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 877
  • Преглеждания за месеца406
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг кладници
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 150 г
  • бира - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 100 - 150 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кладниците и ги бланширайте за 1-2 минути във вряща подсолена вода. Извадете ги и ги оставете да се отцедят добре. При нужда ги нарежете на парчета.

Разбийте в купа яйцата, прибавете брашното и разбийте до получаване на гъста каша. Добавете бирата и сол, черен пипер на вкус.

Потапяйте всеки резен гъба в панировката обилно и ги изпържете в сгорещено олио до зачервяване. Отцеждайте готовите панирани гъби върху кухненска хартия.подобни рецепти тук
5 5
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 06:35
Имаме вкъщи едно чувалче с мицел и само така ги ям кладниците по друг начин са ми жилави,
0
0
Bizena
Bizena
12.07.2013 15:06
Чаках някой да даде панировка с бира иииииииии дочаках. Мерси!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв