Мароканска супа с моркови и нахут

30/08/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Екзотичен вкус, който ще ви допадне "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 460
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна и лука и ги запържете за няколко минути в зехтина. Добавете нарязаните или настъргани моркови, объркайте и подправете с къри и куркума.

Прибавете нахута и бульона. Изчакайте да заври, покрийте тенджерата с капак и оставете да къкри 10 минути.

Овкусете със сол и черен пипер, свалете от котлона и пасирайте. Поднесете Мароканската супа с моркови и нахут с накълцан кориандър.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Красимира Вълканова
Красимира Вълканова
26.12.2011 18:19
Безкрайно,приятно изненадана от резултата...!С единствената разлика,че си позволих да добавя пресен джинджифил при варенето на нахута(в тенджера под налягане,разбира се).
Чудесен избор.Благодаря! :o)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв