Бял сос с каперси

22/04/2016
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • топено сирене - 50 г
  • бульон - 500 мл по избор (или вода)
  • каперси - 1 с.л.
  • бял пипер - на върха на ножа, може и черен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, към нея прибавяме сиренето и с постепенно разбъркване сипваме бульона.

Варим на слаб огън, докато сиренето се разтопи.

Прибавяме пипера, солта и нарязаните каперси, варим докато сосът се сгъсти.

Сервираме соса топъл към варено месо, скара или картофи.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар