Пуешко със зеле

24/08/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 210
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 500 г
  • зеле - 1 брой
  • олио - около 100 мл
  • домати - 2 - 3 с.л. от буркан или консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • дафинов лист
  • чубрица - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото на парченца и го запържете равномерно в сгорещена мазнина. Щом е готово го извадете и в същата мазнина задушете накълцаното зеле (за около 4 минути).

Прибавете червения пипер и разбъркайте. Долейте гореща вода, колкото да покрие зелето и върнете месото в тенджерата. Овкусете ястието с чубрицата, дафиновия лист и черния пипер и сол на вкус. Оставете да къкри на слаб огън за около 50 минути.

При нужда долейте още малко вода, а накрая добавете доматите и сгъстете с 1 с.л. размито в малко вода брашно.подобни рецепти тук
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

петя йорданова
петя йорданова
12.08.2014 17:47
Изглежда вкусно с 5 оценка
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв