Пъдпъдъчи гнезда

05/10/2011
Савка Нейковаот Савка НейковаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 578
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчите яйца се варят 7-8 мин. Черупките се обелват, когато яйцата изстинат.

Чери доматчетата се изрязват с подходящ нож през средата, така че краищата да бъдат назъбени. Внимателно се отстранява вътрешността на доматчето и яйцето се поставя плътно в него.

Краставицата се реже на кръгчета, изрязва се малък отвор в средата, който служи за гнездото в което да легне доматчето с яйцето. С клечка се прави отвор на върха на яйцето-там се мушва зеленият стрък.

Консумира се с добре изстудено бяло вино.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар