Пълнени патладжани с кълцано агнешко

28/08/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 791
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните, нарежете ги на половинки и ги бланширайте в леко подсолена вода за няколко минути. Извадете ги, отцедете и издълбайте сърцевината им.

Издълбаната част накълцайте заедно с лука и сложете да се запържи в сгорещено олио или зехтин. Добавете накълцания чесън, настъргания морков и наситнените домати. Добавете сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри, докато течността от доматите не се редуцира значително. През това време накълцайте на много ситно агнешкото и го запържете равномерно в малко сгорещена мазнина.

Прибавете накълцан магданоз към зеленчуците, сипете месото и напълнете с плънката патладжаните. Подредете в намаслена тава, полейте с малко зехтин, наръсете с кашкавал и сложете да се запекат във фурната. Ако ви остане от плънката, я разпределете около патладжаните в тавата. Поднесете пълнените патладжани с кълцано агнешко, поръсени с накълцан зелен лук.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар