Домашни плодови бонбони

25/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 кг, кисели или дюли, сливи, круши и др.
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 1 кг
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - за овалване кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме плодовете, покриваме ги с вода и ги варим. Пасираме ги и ги изстискваме през марля. Мерим полученото пюре, на 1 кг пюре, добавяме 1 кг захар.

Варим пюрето и захарта, докато сместа се сгъсти, като бъркаме непрекъснато, до отделянето на пюрето от лъжица.

Изсипваме сгъстеното пюре върху подходяща чиния, охладена и намокрена със студена вода. Оформяме бонбони и ги овалваме в кристална захар, редим ги в тава застлана с хартия за печене.

Сушим бонбоните в слаба фурна, докато изсъхнат напълно. Охлаждаме и увиваме в хартийки или редим в кутии за по-дълго съхранение.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар