Пилешко руло със спанак и сирене

23/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762300
"Леко, пролетно и много вкусно ястие с пилешко месо за специални поводи и специални гости "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 561
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, накълцайте го и заедно с настъргания морков го задушете до омекване. Добавете накълцания на ситно спанак, посолете и поръсете с черен пипер.

Начукайте леко пилешките гърди през найлонова торбичка и ги осолете. Върху намазнена повърхност или върху фолио разпределете месото така, че да получите нещо като правоъгълник.

Застъпвайте отделните пържоли една върху друга. Разпределете върху месото зеленчуците, поръсете с натрошеното сирене и магданоз и завийте внимателно на руло, помагайки си с фолиото.

Завържете пилешкото руло с конец, за да не се разпадне при печене. Може да го защипете и с клечки за зъби. Полейте го в намазнена тава с виното, намажете го с масло обилно и сложете да се изпече под фолио за около 30 минути.

Махнете фолиото и доизпечете до лек загар. Поднесете с гарнитура от задушени пресни картофки.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ира
Ира
07.09.2014 16:21
а магднозът???
0
0
kulinarkaa
kulinarkaa
21.01.2012 12:45
много вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв