Ловджийска супа

19/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо673
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 3 бр., или яребици
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 резен
  • моркови - 1 бр.
  • шунка - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим изчистените птици в 1.5 л подсолена вода. Вадим ги и ги нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.

В сгорещеното масло запържваме ситно нарязания лук, моркова, целината и шунката. Подправяме със сол и ръсим с брашното и червен пипер, разбъркваме.

Доливаме бульон и варим до омекването на зеленчуците. Прецеждаме отново и пресоваме през сито зеленчуците.

Връщаме на котлона и прибавяме нарязаното на дребно месо, варим до готовност и подправяме с черен пипер. Отстраняваме от огъня и застройваме супата с разбитите яйца и лимоновия сок.

Сервираме поръсена с магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар