Маслини яхния

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Маслини яхния1 / 2
17/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 6 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • доматена салца - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • маслини - 250 г, обезкостени, черни
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещеното олио, докато омекни, прибавяме брашното и го запържваме, отстраняваме от огъня.

Добавяме червения пипер и размитата с малко вода салца, връщаме на котлона, прибавяме водата и варим за 15 минути.

Прибавяме маслините и овкусяваме с черен пипер и сол, готвим, докато всички продукти омекнат.

Сервираме поръсено с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: