Зрял фасул плакия по турски

17/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • боб – 2 ч.ч. зрял фасул
  • целина – 1 глава, малка
  • олио – 1 ½ ч.ч.
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • картофи – 1 бр.
  • чесън – 5 скилидки
  • зелен лук – 5 стръка
  • магданоз – 1 връзка
  • доматен сок – 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула във вода за 5-6 часа. Изцеждаме и сваряваме в голямо количества вода. Преди да омекне отново го прецеждаме.

В тиган задушаваме в половин чаша олио нарязания на ситно лук, доливаме 4 ч.ч. вода, нарязаните на дребно морков, целина и картоф. Добавяме накълцаните чесън, зелен лук и магданоз.

Сипваме изцедения фасул, 1 ч.ч. олио и доматения сок.

Варим на тих огън, докато остане съвсем малко течност.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар