Сватбена яхния с телешко месо

11/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешко месо – 2 кг
  • лук – 2 глави
  • масло – 4 с.л.
  • карамфил – 3 зърна
  • канела – 1 щипка
  • сол
  • олио - за рапжене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на големи парчета и ги сваряваме в голямо количества вода, като обираме пяната.

След като се свари, изваждаме парчетата и ги запържваме от всички страни. Прехвърляме в дълбок съд – тенджера.

В същата мазнина запържваме нарязания на колелца лук и го сипваме върху месото.

Наливаме прецедения бульон и счукания карамфил, канелата и сол и варим, докато течността се изпари и остане съвсем малко сос. Сервираме с гарнитура по желание.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар