Портокалово-шоколадов кекс

03/09/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Има ли по-неустоима комбинация от тази между портокал и шоколад? Не и според нас "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 797
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете портокала да се вари цял за около час с вода. Извадете го и го пюрирайте заедно с кората и оставете да изстине. Разтопете за кратко шоколада с маслото и също оставете да се охлади.

В дълбока купа разбийте яйцата със захарта до побеляване. На по-слаба степен на разбиване добавете айран, приготвен от киселото мляко с 2 с.л. вода. След него добавете портокаловото пюре и разтопения шоколад.

Смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта и ги сипете на няколко пъти към течната смес, като разбърквате с дървена лъжица. Изсипете кексовото тесто в намаслена форма или тавичка и сложете да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 30-40 минути.подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Зу
Зу
02.11.2013 20:06
Рецептата е страхотна изпробвах я , но излиза страшно много от тази доза... от тази смес изпекох 12 мъфина и голям кекс от стандартните форми за кекс /22см диаметър/ . За да не ви осаттва сурово в средата печете първо само на долен реотан и след като се надигне наполовина го включете и отгоре. Аз ги глазирах отгоре със сока от половин портокал разбит и пудра захар.
0
1
катерина
катерина
31.01.2013 09:40
да... очевидно има някаква грешка, защото остана течно в средата. Най-вероятно наистина брашното е малко.
2
1
надя
надя
19.09.2011 14:38
Брашното е много малко, има грешка в рецептата, аз сложих 500 гр.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв