Сватбена супа от Турция

09/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 1 кг (дроб, сърце, бъбреци, момици)
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • лук - 1 глава или пресен лук - 1 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • яйцa - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен

Начин на приготвяне

В дълбок съд с 1 с.л. масло запържваме нарязания стар лук (или бялата част на пресния) за 2-3 минути.

Прибавяме нарязаните на дребни парченца дреболии и леко ги запържваме. Сипваме 4-5 чаши вода и оставяме на средно силен огън.

Прецеждаме предварително накиснатия в подсолена вода ориз и го сипваме при продуктите за супата, прибавяме и нарязаните пера на пресния лук. Посоляваме на вкус и варим 10 минути.

Застройваме с кисело мляко, разбито заедно с яйцето, като темперираме застройката.

Сервираме, като заливаме порциите с запържен в масло джоджен и червен пипер.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар