Сватбена супа от Турция

09/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В дълбок съд с 1 с.л. масло запържваме нарязания стар лук (или бялата част на пресния) за 2-3 минути.

Прибавяме нарязаните на дребни парченца дреболии и леко ги запържваме. Сипваме 4-5 чаши вода и оставяме на средно силен огън.

Прецеждаме предварително накиснатия в подсолена вода ориз и го сипваме при продуктите за супата, прибавяме и нарязаните пера на пресния лук. Посоляваме на вкус и варим 10 минути.

Застройваме с кисело мляко, разбито заедно с яйцето, като темперираме застройката.

Сервираме, като заливаме порциите с запържен в масло джоджен и червен пипер.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар