Баница със сирене и кашкавал

01/09/2011
"Една от нашите любими класически баници. И лесни за приготвяне. Опитай и ти!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 669
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет фини за баница
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 броя
  • зехтин - 11 с.л.
  • газирана вода - 250 мл
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте сиренето с вилица, добавете яйцата, зехтина и газираната вода. Намажете тавата със зехтин. Сложете 2 кори, поръсете с плънката, отново 2 кори и т.н. Завършете с плънка, като полеете баницата обилно. Нарежете я на парчета.

Отгоре се поръсва с рендосания на едро ренде кашкавал. Изпечете баницата с кашкавал в предварително загряла фурна на 200 градуса до зачервяване на кашкавала. Готовата баница извадете и поръсете с малко газирана вода. Увийте я в кърпа за 15-20 минути.
подобни рецепти тук
5 4
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар