Пирожки с варени яйца

14/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Топли пирожки за закуска никой не отказва, нали?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • яйца - 5 бр. твърдо сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, яйцето, киселото мляко със содата и солта. Замесваме меко тесто, което разточваме на кора.

С помощта на формичка или чаша изрязваме кръгчета от тестото.

В средата на кръгчето поставяме по 1 ч.л. от ситно нарязаните твърдо сварени яйца и похлупваме с друго кръгче, притискаме краищата с помощта на вилица и оставяме да почине за 30 минути.

Пържим пирожките в сгорещено олио (фритюрник) и сервираме топли.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар