Телешко с бакла

12/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не сме предполагали, че комбинацията от телешко месо и бакла може да бъде толкова сполучлива. Опитайте и се уверете!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в сгорещеното олио.

Вадим месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и прибавяме брашното, добавяме обелените и нарязани домати и оставяме на среден огън за 10 минути. Връщаме месото.

Попарваме почистената бакла за 10-15 минути във вряща подсолена вода, за да омекне, и я прибавяме към месото и другите зеленчуци, доливаме гореща вода и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Готвим на средна температура под капак, докато месото омекне.

Поръсваме с наситнените копър и магданоз и сервираме. Подходяща гарнитура е киселото мляко.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар