Обърната пита с ябълки

11/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Когато хапвате с удоволствие, калориите се броят само наполовина "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки – 500 г
  • галета – 2 с.л.
  • стафиди – 1 с.л.
  • яйца – 5 бр.
  • захар – ½ ч.ч.
  • брашно – ½ ч.ч.
  • олио – 2 с.л.
  • канела – 1 с.л.
  • пудра захар – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме почистените ябълки и ги изстискваме с ръка. Смесваме ги с галета и стафиди, изсипваме в намазана с олио и поръсена с галета тавичка и заравняваме.

Разбиваме яйцата и захарта, докато станат пухкави и прибавяме към тях брашното. С получената каша заливаме ябълките.

Печем сладкиша в силна фурна на 220 градуса до златисто.

След като изстине, обръщаме в подходящ съд, така че ябълките да останат отгоре. Поръсваме със смес от пудра захар и канела и нарязваме на парчета.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар