Австрийски щрудел с ябълки

12/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 709
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно – 2 ч.ч.
  • масло – ½ ч.ч.
  • мас – ½ ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • сол – 1 щипка
  • оцет – 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • За пълнежа
  • ябълки – 6 - 7 бр.
  • галета – 2 с.л.
  • захар – 3 с.л.
  • орехи – 2 с.л. счукани
  • стафиди – 1 с.л.
  • канела – 1 ч.л.
  • лимони – ½ бр. настъргана кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, мазнината, оцета, солта, едното яйце и 7-8 с.л. хладка вода замесваме тесто. След като го измесим добре, разделяме го на две равни части, които разточваме на 2 дебели кори с големината на средна тавичка.

Намазваме дъното на тавичката с мазнина и покриваме с едната кора. Върху нея разпределяме пълнежа, приготвен от почистените, настъргани и леко изстискани ябълки, смесени с останалите продукти за пълнежа.

Слагаме втората кора и притискаме леко краищата й. Намазваме с отделно разбитото яйце и печем в предварително загрята фурна при температура 220–250 градуса до зачервяване.

След като извадим щрудела от фурната го поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар