Австрийски щрудел с ябълки

12/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 355
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, мазнината, оцета, солта, едното яйце и 7-8 с.л. хладка вода замесваме тесто. След като го измесим добре, разделяме го на две равни части, които разточваме на 2 дебели кори с големината на средна тавичка.

Намазваме дъното на тавичката с мазнина и покриваме с едната кора. Върху нея разпределяме пълнежа, приготвен от почистените, настъргани и леко изстискани ябълки, смесени с останалите продукти за пълнежа.

Слагаме втората кора и притискаме леко краищата й. Намазваме с отделно разбитото яйце и печем в предварително загрята фурна при температура 220–250 градуса до зачервяване.

След като извадим щрудела от фурната го поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар