Пълнени кюфтета с бахар и кашкавал

20/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 118
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид, за плънката
  • яйца - 1 сварено
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесете каймата със сол, черен пипер, лют червен пипер и чубрица. Дозата е достатъчна за 2 големи кюфтета.

Накълцайте лука, натрошете яйцето, настържете кашкавала и разбъркайте всичко с бахара и натрошените орехи, за да получите плънката.

Разделете каймата на 2 части. С намазнени ръце оформете кюфтета, направете дупка в тях с помощта на пръста си, напълнете с плънка и затворете с каймата. Внимателно овалвайте кюфтетата и ги направете възможно най-плоски.

Загрейте мазнина в тиган и ги изпържете от двете страни, като преди това ги оваляте леко в брашно. По желание може да ги изпечете на грил тиган, барбекю или в тава във фурната.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар