Пълнени кюфтета с бахар и кашкавал

20/08/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 042
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесете каймата със сол, черен пипер, лют червен пипер и чубрица. Дозата е достатъчна за 2 големи кюфтета.

Накълцайте лука, натрошете яйцето, настържете кашкавала и разбъркайте всичко с бахара и натрошените орехи, за да получите плънката.

Разделете каймата на 2 части. С намазнени ръце оформете кюфтета, направете дупка в тях с помощта на пръста си, напълнете с плънка и затворете с каймата. Внимателно овалвайте кюфтетата и ги направете възможно най-плоски.

Загрейте мазнина в тиган и ги изпържете от двете страни, като преди това ги оваляте леко в брашно. По желание може да ги изпечете на грил тиган, барбекю или в тава във фурната.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар