Гъби със сметана

01/03/2010
"Ароматно ястие, което може да консумирате така или като вкусна добавка към печено месо!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 269
  • Преглеждания за месеца912
  • Преглеждания за седмицата141
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • гъби - печурки или горски - 1 кг.
  • масло - 1/2 пакетче
  • сметана - 500 гр.
  • брашно - 1 ч. ч.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват с вода обилно и се нарязват на едри парчета. Слагат се в сгорещеното масло. Посоляват се и се наръсват с черен пипер. Задушават се . По преценка може да се добави и малко вода.

След като омекнат, се маха капакът и се оставят още малко на огъня. Добавят се предварително нарязаните на тънки ивички скилидки чесън, Налива се сметаната и се сипва брашното. Разбърква се и се вари до сгъстяване на соса.
подобни рецепти тук
5 5
4 5
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

а
а
25.01.2015 17:53
а
0
1
Лорита
Лорита
12.12.2012 19:36
Сега Аз ще ви кажа едно погодно и много вкусно ястие.
ПИКАНТЕН ГЪБЕН ОРДЬОВЪР
500гр пресни печурки
черен и червен пипер
пикантина или сол
връзка копър и магданоз
чесън на прах
500 гр заквасена сметана

Гъбите трябва да са по-мънички,защото се задушават цели.Задушават се в малко олио и една супена лъжица маргарин.След като гъбите се задушат се поръсва с пикантина/сол на вкус,пикантен червен пипер,слага се и черния като непрекъснато се размешват в тигана,накрая се слага чесъна на прах,и до 5 се изсипва сметана при непрекъснато буркато и предястието е готово.Като се премести от котлона и порцийте се сложат отгорен се поръсва с нарезаните на ситно копър и магданоз. :)

Надявам се да съм ви била полезна.
Бон Апети :)
4
1
Мария
Мария
18.09.2012 14:46
Аз съм приготвяла и с течна, и с заквасена - винаги са перфектни
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв