Хлебчета с мед и канела

10/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло – 125 г
  • прясно мляко – 320 мл
  • вода – 70 мл
  • канела – 2 ч.л.
  • мед – 100 г течен
  • мая – 1 пакетче суха
  • яйца – 2 бр.
  • сол – ½ к.л.
  • брашно – около 700 г
  • жълтъци – 1 бр.
  • семена – за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в тенджера и прибавяме млякото, водата и меда, бъркаме докато медът се разтопи и махаме от котлона, охлаждаме и прибавяме маята, бъркаме 2 минути.

Добавяме разбитите яйца, солта и пресятото брашно, като замесваме меко лепнещо тесто, което завиваме и оставяме за 30 минути да втаса.

Делим го на 30 равни части и ги оформяме на топки, които залепваме по три една за друга. Получените тройки редим на разстояние в тава застлана с хартия за печене и ги оставяме за още 20 минути да втасат.

Мажем ги с жълтък и ги поръсваме със семена. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар