Кюфтета в лаваш

08/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата и към нея прибавяме ситно нарязания лук, чесън, разбитото яйце, кимиона, солта, черния и червения пипер. Разбъркваме всичко добре и прибираме в хладилника за 10 минути.

С навлажнени ръце оформяме леко продълговати кюфтета, които печем в предварително загрята фурна, на скара или на тиган.

Поставяме кюфтетата в лаваша, прибавяме наситнения магданоз, домати, зелена салата и други по избор.

За лаваша: В 1 к.ч. затоплена вода сипваме маята и разбъркваме.

Сипваме брашното в купа, прибавяме маята, солта и допълнително вода, омесваме средно меко тесто. Късаме парчета от тестото и ги оформяме на топки, оставяме да втасат за 20 минути.

Разсточване топките на кори с големина на тигана, в който ще ги печем. Печем лавашите от двете страни и ги намазваме с масло.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар