Кюфтета в лаваш
08/05/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- кайма - 300 г агнешка или смес
- лук - 1 глава
- магданоз - ½ връзка
- чесън - 3 скилидки
- яйца - 1 бр.
- кимион - 1 ч.л.
- мащерка - 1 ч.л.
- сол - 1 ч.л.
- черен пипер - 1 ч.л.
- червен пипер - 1 ч.л.
- зелена салата - 1 бр.
- домати - 3 бр.
- За лаваша
- брашно - 450 г
- мая - 1 ч.л. суха
- сол - 1 ч.л.
- вода - колкото поеме
Начин на приготвяне
В купа слагаме каймата и към нея прибавяме ситно нарязания лук, чесън, разбитото яйце, кимиона, солта, черния и червения пипер. Разбъркваме всичко добре и прибираме в хладилника за 10 минути.
С навлажнени ръце оформяме леко продълговати кюфтета, които печем в предварително загрята фурна, на скара или на тиган.
Поставяме кюфтетата в лаваша, прибавяме наситнения магданоз, домати, зелена салата и други по избор.
За лаваша: В 1 к.ч. затоплена вода сипваме маята и разбъркваме.
Сипваме брашното в купа, прибавяме маята, солта и допълнително вода, омесваме средно меко тесто. Късаме парчета от тестото и ги оформяме на топки, оставяме да втасат за 20 минути.
Разсточване топките на кори с големина на тигана, в който ще ги печем. Печем лавашите от двете страни и ги намазваме с масло.подобни рецепти тук
С навлажнени ръце оформяме леко продълговати кюфтета, които печем в предварително загрята фурна, на скара или на тиган.
Поставяме кюфтетата в лаваша, прибавяме наситнения магданоз, домати, зелена салата и други по избор.
За лаваша: В 1 к.ч. затоплена вода сипваме маята и разбъркваме.
Сипваме брашното в купа, прибавяме маята, солта и допълнително вода, омесваме средно меко тесто. Късаме парчета от тестото и ги оформяме на топки, оставяме да втасат за 20 минути.
Разсточване топките на кори с големина на тигана, в който ще ги печем. Печем лавашите от двете страни и ги намазваме с масло.подобни рецепти тук