Кюфтета в лаваш

08/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма – 300 г агнешка или смес
  • лук – 1 глава
  • магданоз – ½ връзка
  • чесън – 3 скилидки
  • яйца – 1 бр.
  • кимион – 1 ч.л.
  • мащерка – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • зелена салата – 1 бр.
  • домати – 3 бр.
  • За лаваша
  • брашно – 450 г
  • мая – 1 ч.л. суха
  • сол – 1 ч.л.
  • вода – колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата и към нея прибавяме ситно нарязания лук, чесън, разбитото яйце, кимиона, солта, черния и червения пипер. Разбъркваме всичко добре и прибираме в хладилника за 10 минути.

С навлажнени ръце оформяме леко продълговати кюфтета, които печем в предварително загрята фурна, на скара или на тиган.

Поставяме кюфтетата в лаваша, прибавяме наситнения магданоз, домати, зелена салата и други по избор.

За лаваша: В 1 к.ч. затоплена вода сипваме маята и разбъркваме.

Сипваме брашното в купа, прибавяме маята, солта и допълнително вода, омесваме средно меко тесто. Късаме парчета от тестото и ги оформяме на топки, оставяме да втасат за 20 минути.

Разсточване топките на кори с големина на тигана, в който ще ги печем. Печем лавашите от двете страни и ги намазваме с масло.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар