Реване с кокосови стърготини

06/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо787
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кафява захар – 180 г
  • масло – 250 г
  • яйца – 4 бр.
  • брашно – 250 г
  • грис – 2 с.л.
  • ванилия – 1 бр.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • маково семе – 80 г
  • кокосови стърготини – за поръсване
  • За соса
  • фурми – 4 бр. обезкостени
  • захар – 2 с.л.
  • За сиропа
  • захар – 400 г
  • вода – 450 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и кафявата захар, прибавяме брашното, гриса, бакпулвера, ванилията и 200 г размекнато масло, като бъркаме на бавни обороти.

Изсипваме тестото в намазaна с размекнато масло форма, чието дъно и стени сме посипали обилно с маково семе. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Вадим реването и го охлаждаме за 7 минути, заливаме го с предварително приготвения и охладен сироп. Изчакваме да поеме сиропа и го обръщаме в чиния за сервиране.

За сиропа: Сваряваме водата и захарта и 5 минути след завирането на сиропа, отстраняваме тенджерата и охлаждаме.

За соса: Разбъркваме нарязаните на дребно фурми със захарта. Поставяме получения сос в средата на реването и леко го размазваме, така че като го нарежем, на всяко парче да има от соса.

Сервираме реването поръсено с кокосови стърготини.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар