Домашен тутманик

05/10/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
"От домашното определено по-хубаво няма. Поредното доказателство е този пухкав домашен тутманик! Участвай и ти в нашата кулинарна игра, бъди част от Готвач.бг -> http//gotvach.bg/konkurs"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201 158
  • Преглеждания за месеца1421
  • Преглеждания за седмицата251
  • Коментирана33 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко. Замесете тестото от продуктите постепенно, като първоначално се слага съвсем малко от брашното, за да се получи каша с гъстота на боза. Оставете я да почине за 15 мин. След това размесете с още брашно, докато се получи доста меко тесто.

Оставете отново да почине за 15 минути. Разделете тестото на 2 топки. Всяка топка разтеглете на дълъг правоъгълник, намажете ги с малко олио и поръсете с натрошено сирене, след което ги завийте по отделно, а после и заедно един в друг, за да оформите тутманика.

Сложете тутманика с намазнена тава (около 25 см диаметър) и го сложете за около 2 часа да втаса и да удвои обема си на по-топло място. Може да използвате и слаба фурна. Намажете втасалия тутманик с малко олио отгоре и сложете да се изпече до готовност. Проверявайте го с клечка. Изпечения тутманик увийте в кърпа.подобни рецепти тук
5 46
4 23
3 22
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (33)

Албена
Албена
22.05.2016 07:49
Да с жълтъка става една такава лъскава и апетитна коричка.
0
0
Катя Благоева
Аз го правя по различно, но и тази рецепта ми допада!
0
0
Йорданка
Йорданка
08.02.2016 17:51
втасването зависи от това колко е топло помещението, аз го държа час във фурната на 50 градуса
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв