Ягодов тарт

06/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Можем да се опитаме да ви опишем колко е вкусен този невероятно ароматен и сладък ягодов тарт, но наистина не е възпитано да говорим с пълна уста "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и започваме да втриваме маслото в него, докато стане на трохи, прибавяме разбитото яйце и ако има нужда и водата.

Замесваме маслено тесто, което покриваме със стреч фолио и прибираме за 30 минути в хладилника.

Разстиламе тестото върху дъното на къдрава форма. Изпичаме го за 25 минути при температура 180 градуса.

Желираме ягодовия сироп и като поизстине, го сипваме върху дъното на готовата тестена ”чинийка” , а отгоре нареждаме плътно една до друга ягодите, почистени от дръжките.

Преди да сервираме поръсваме с кристална захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар