Лека ягодова торта

07/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Бомбастична, свежа и лека тортичка за всеки ден и за всякакъв повод. В нашия случай и без повод "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ягоди – 500 г
  • бишкоти – 30 бр.
  • ягодов сироп – 300 мл
  • захар – 200 г
  • желатин – 5 листчета
  • сладкарска сметана – 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Навлажняваме бишкотите със 150 мл от сиропа и покриваме с тях дъното и стените на тортена форма.

Почистваме ягодите от дръжките ги смиламе на пюре с миксер.

Кипваме 100 мл вода със 100 г захар, добавяме предварително накиснатия в студена вода желатин, останалия ягодов сироп и ягодовото пюре. Отделно разбиваме сметаната с останалата захар и я смесваме с пюрето.

Изсипваме получения крем в тортената форма и оставяме сладкиша да престои 12 часа в хладилника. Преди да сервираме украсяваме с пресни плодове и ментови листенца.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар