Агнешки кюфтета от Азербайджан

07/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Азербайджанската кухня крие уникално вкусни чудеса. Ето едно от тях"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 600 г или овнешко
  • овча лой – 120 г топена
  • оцет – 40 мл
  • лук – 2 глави
  • яйца – 8 бр.
  • захар – 20 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз – ½ връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото, наситняваме копъра, магданоза и джоджена и ги смесваме с каймата.

Оформяме продълговати кюфтета, които изпържваме в стопената мазнина.

Нареждаме кюфтетата в тава, посипваме ги с нарязания лук, заливаме с разбитите яйца, смесени със захарта, солта, оцета и запичаме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар