Агнешки кюфтета от Азербайджан

07/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Азербайджанската кухня крие уникално вкусни чудеса. Ето едно от тях"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо516
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г или овнешко
  • овча лой - 120 г топена
  • оцет - 40 мл
  • лук - 2 глави
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 20 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - ½ връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото, наситняваме копъра, магданоза и джоджена и ги смесваме с каймата.

Оформяме продълговати кюфтета, които изпържваме в стопената мазнина.

Нареждаме кюфтетата в тава, посипваме ги с нарязания лук, заливаме с разбитите яйца, смесени със захарта, солта, оцета и запичаме.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар