Китайски ориз по кантонски
13/08/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отДебелата БертаДжедай126145
"Забравете за заглавието, съсредоточете се върху вкуса, който е великолепен!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции1-2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- ориз - 1/2 ч.ч.
- лук - 1 глава
- колбас - 100 г салам + 100 г шунка
- мазнина - 3 - 4 с.л.
- яйца - 1 брой
- соев сос - на вкус
Начин на приготвяне
Сварете ориза в 5 чаши вряща подсолена вода. Отцедете го и го оставете да изстине. Накълцайте лука, нарежете на дребно салама и шунката и ги запържете в мазнината.
Разбийте яйцето и го прибавете към колбасите, като бъркате непрекъснато. Прибавете ориза с малко соев сос и оставете ястието на слаб огън, докато започне да къкри. Поднесете самостоятелно или като гарнитура към птиче месо.подобни рецепти тук
Разбийте яйцето и го прибавете към колбасите, като бъркате непрекъснато. Прибавете ориза с малко соев сос и оставете ястието на слаб огън, докато започне да къкри. Поднесете самостоятелно или като гарнитура към птиче месо.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (1)

Изпробвах рецептата и е много добра.Може да се усложни с малко фантазия мапример + сладко кисел сос
0
0