Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Зелен фасул с телешко по китайски

Зелен фасул с телешко по китайски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Зелен фасул с телешко по китайски1 / 2
14/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
125 мин.
Порции
2-3
"Може и да не сте Майстор шеф, но с наша помощ лесно ще приготвите тази рецепта и гарантирано ще впечатлите гостите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г от бут
  • зелен фасул - 1/2 кг
  • нишесте - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • сусамово олио - 5 - 6 капки
  • бульон - 200 мл телешки
  • яйца - 1 белтък, за маринатата
  • нишесте - 2 с.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете белтъка, 2 с.л. нишесте, 1/4 ч.л. смлян джинджифил, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер за маринатата и ги разбъркайте.

Нарежете телешкото на лентички с дължина около 5 см и дебелина 1 см. Накиснете го в маринатата за час. Почистете фасула, нарежете го леко и го сварете в подсолена вода за 10-15 минути.

Загрейте олио в дълбок тиган и запържете за 3 минути телешкото. Извадете го и в същия тиган запържете нарязаните лук и чесън, които се овкусяват с джинджифила.

Ако олиото е много, отлейте малко от тигана. Добавете отцедения зелен фасул и запържете за 3 минути при непрекъснато бъркане. Долейте бульона, соевия сос и сусамовото олио.

Разтворете нишестето в малко вода и го добавете заедно с месото в тигана. Разбъркайте добре и свалете от котлона. Поднесете зеления фасул с телешко по китайски с гарнитура от сварен ориз или нудълс.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Готвя с мерак
Готвя с мерак
Рецептата е добра, но след третия опит искам да споделя някои впечатления.
1. Месото не трябва да се реже на повече от 3-4мм дебели парчета.
2. Месото при мен го пържих между 10 и 15минути за да омекне както трябва.
3. Количеството олио дадено в рецептата не е достатъчно според мен.Трябва месото почти да е покрито, за да се изпържи добре, а после отливам за лука и зеления фасул.
4.Ястието наистина е с превъзходен вкус.
31.05.2012 19:45