Домашен пай със сладко

13/08/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Време е да приготвите първия си пай!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 264
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта, добавете яйцето, киселото мляко, майонезата. Започнете да прибавяте брашно и замесете меко тесто. Оставете го да престои за половин час на хладно.

Смесете сладкото с канелата, нишестето или брашното. Ако е по-течно, сложете 3 с.л. нишесте. Намазнете тава и разпределете 2/3 от тестото по дъното и по стените. Изсипете сладкото и поръсете с орехите.

Останалото тесто премесете още веднъж с брашно, за да стане по-твърдо. Разточете го и разрежете ленти, които трябва да подредите шахматно или успоредно върху сладкото. Сложете пая да се изпече до приятен загар в умерена фурна.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

от мен
от мен
04.11.2011 21:41
Берти, страхотно е!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв