Ориз пилаф

08/09/2011
"Това е изпитана рецепта за ориз пилаф, както го приготвят традиционно в Турция!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31 889
  • Преглеждания за месеца394
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. кръглозърнест
  • паста - 5 с.л. кус - кус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза добре и го залейте с вряща вода. Оставете го така за 15-20 минути и го облейте със студена вода.

В тенджера загрейте мазнина и запържете кус-куса. Прибавете ориза, бъркайте за около 5 минути, докато и той се запържи. Долейте водата, посолете, добавете захарта и лимоновият сок.

Бъркайте пилафа, докато заври. Намалете котлона и оставете ястието да се вари, докато водата се поеме напълно.подобни рецепти тук
5 1
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
09.05.2016 18:41
Винаги съм се чудила как се допълват ориз със паста.Все още не съм опитвала.Обичам и двата продукта.Комбинацията трябва да е добра.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв