Родопски клин

11/08/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Родопската баница, известна още като родопски клин се прави много по-разнообразни съставки от обичайната баница със сирене. Затова ще ви предложим днес една такава богата рецепта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо75 568
  • Преглеждания за месеца308
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта, вода и капки оцет замесете тесто, от което трябва да разточите 2 кори. Рецептата може да стане и с готови кори.

Сварете ориза с малко мазнина и сол. Смесете го със сиренето, млякото, яйцата и половината масло. Овкусете със сол.

В намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко.

Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора. Леко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло.

Изпечете родопския клин на умерена фурна до апетитен загар.подобни рецепти тук
5 7
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Моника
Моника
30.01.2016 17:27
Не бях чувала за такава рецепта и реших да я направя, стана доста добре :)
1
0
Маркони
Маркони
11.02.2016 17:47
Това е едно от основните ястия в Родопите. Баба ми го правеше два пъти в седмицата и никога не ми е омръзвал.Супер вкусотия !
3
3
Мария Хаджийска
Всичко в рецептата е вярно,с изключение че се пече върху печка на дърва,иначе във фурна няма да усетите истинския вкус на клина или на пататника!!!
23
0

Виж всички коментари или напиши такъв