Вишнев сладкиш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Вишнев сладкиш1 / 2
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Заповядайте, вадим го топъл-топъл от фурната. Но само едно парче, обещавате ли?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • вишни - 200 г пресни
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме вишните от костилките и ги оставяме в сито да се отцедят.

В купа смесваме пресятото брашно с бакпулвера, добавяме захарта, ванилията, олиото и киселото мляко, разбъркваме добре с миксер.

Изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма и отгоре посипваме с отцедените вишни, предварително оваляни в малко брашно.

Печем в загрята фурна на 150 градуса до готовност. Сервираме поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не става ясно какво се случва с яйцата. По добре да не се пробва, щом е некачествена рецептата
30.06.2021 14:48