Варен заек с бял сос

03/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • заек – 1 бр.
  • моркови – 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук – 1 глава
  • черен пипер - 5 - 7 бр., на зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • За белия сос
  • брашно – 1 с.л.
  • бульон – 1 ½ ч.ч.
  • жълтъци – 1 бр.
  • масло – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно заека, нарязваме го на части, заливаме с гореща вода, колкото да покрие месото, и варим.

Когато кипне, махаме пяната, сипваме нарязаните морков и лук, черен пипер на зърна, магданоз, дафинов лист и варим на слаб огън за около час.

Заливаме с белия сос, приготвен с част от бульона от варенето. За гарнитура използваме варени картофи, пюре или ориз.

За белия сос:
Запържваме брашното с половината от маслото в тиган и разреждаме с прецеден бульон, получен от варенето на месото.

Варим на слаб огън 5-10 минути, сваляме от огъня, прибавяме жълтъка, предварително разбит с част от бульона, за да се темперира. Посоляваме и подправяме с масло.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар