Цвекло по беларуски

03/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • цвекло – 1 кг
  • моркови – 250 г
  • гъби – 5 - 6 бр. сушени
  • лук – 2 глави
  • лимони - 1 бр.
  • сметана – 100 г
  • чесън – 8 скилидки
  • черен пипер – 8 бр., на зърна
  • дафинов лист – 3 бр.
  • червен пипер – ½ ч.л.
  • мента – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме цвеклото и морковите на едри парчета. Поставяме ге в тенджера със студена вода, добавяме сушените гъби и ако има нужда, добавяме още вода, тя трябва да ги покрие.

След като водата кипне, вадим гъбите и ги нарязваме на филийки, връщаме в тенджерата. Посоляваме и оставяме на слаб огън да се готвят, като добавяме наситнения лук.

Когато водата почти изври, сипваме черния пипер, ментата, дафиновия лист, сока на ½ лимон, половината чесън и варим 3-4 минути, разбъркваме и варим още не повече от 5 минути, добавяме и останалия лимонов сок.

Смесваме сметаната с пасирания чесън и червен пипер. Сервираме зеленчуците, поляти със сметаната.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар