Цвекло по беларуски

03/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме цвеклото и морковите на едри парчета. Поставяме ге в тенджера със студена вода, добавяме сушените гъби и ако има нужда, добавяме още вода, тя трябва да ги покрие.

След като водата кипне, вадим гъбите и ги нарязваме на филийки, връщаме в тенджерата. Посоляваме и оставяме на слаб огън да се готвят, като добавяме наситнения лук.

Когато водата почти изври, сипваме черния пипер, ментата, дафиновия лист, сока на ½ лимон, половината чесън и варим 3-4 минути, разбъркваме и варим още не повече от 5 минути, добавяме и останалия лимонов сок.

Смесваме сметаната с пасирания чесън и червен пипер. Сервираме зеленчуците, поляти със сметаната.
подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар