Гюзлеми

07/09/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Да отдадем заслуженото и на турската кухня, пред тези гюзлеми няма как да останете безразлични. Участвай и ти в нашата кулинарна игра, печели докато готвиш. Информация тук http//gotvach.bg/konkurs"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164 900
  • Преглеждания за месеца1420
  • Преглеждания за седмицата513
  • Коментирана41 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 1 и 1/2 кг
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 броя
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • сирене - 500 г за плънката, за плънката
  • яйца - 4 броя, сварени и 4 сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, направете кладенче в него и добавете две яйца. Добавете солта, оцета и олиото и разбъркайте. Постепенно доливайте прясно мляко, вода и замесете еластично тесто.

Разделете тестото на еднакви топки и ги разточете на тънки кори. Смесете натрошените сварени яйца със сиренето. Добавете суровите яйца и разбъркайте. Готовата плънка разпределете в средата на разточената кора.

Прегънете срещуположните ѝ краища, наръсете отново от плънката и прегънете другите краища, така че да се получи плик. Изпържете така приготвените гюзлеми в сгорещено олио от двете страни.подобни рецепти тук
5 22
4 14
3 11
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Деси Маринова
И аз знам, че се правят на сач. Много ги обичам с добавено сирене.
3
0
Нели
Нели
01.12.2015 15:00
Правилното име е гьозлеме ☺
6
1
дени
дени
06.06.2015 10:17
гюзлемите се пекат на сач!!!не се пържат
10
0

Виж всички коментари или напиши такъв