Патица с портокали и червен сос
29/08/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
"Патица с портокали - това е класика!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- патешко месо - 500 г
- масло - 2 с.л.
- червен сос - 1 ч.ч.
- портокали - 1 бр.
- черен пипер
- сол
- За червения сос
- бульон - 2 1/2 ч.ч.
- масло - 2 с.л.
- брашно - 1 с.л.
- доматено пюре - ½ ч.ч.
- моркови - 2 бр.
- лук - 2 глави
- корен от магданоз - 1 бр.
- захар - 1 с.л.
- дафинов лист - 1 бр.
- черен пипер - 5 - 7 зърна
- сол
Начин на приготвяне
За червения сос:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме, добавяме нарязаните моркови, корена от магданоз и доматено пюре.
Отделно запържваме в масло брашното до розов цвят и към него прибавяме топъл бульон в съотношение – 1:4, разбъркваме ги и тази смес изсипваме във врящия бульон.
Добавяме задушените зеленчуци и варим, докато зеленчуците омекнат. Прецеждаме и пасираме зеленчуците. Съединяваме ги с бульона и добавяме сол, черения пипер и дафиновия лист.
За патицата:
Почистваме и измиваме месото, посоляваме, посипваме с черен пипер и запичаме на фурна с маслото. Нарязваме на порции готовото месо.
В приготвения вече червен сос добавяме изцедения портокал и го кипваме.
Сервираме като заливаме порциите месо със соса и гарнираме с пържени картофи.подобни рецепти тук
Нарязваме лука на ситно и го запържваме, добавяме нарязаните моркови, корена от магданоз и доматено пюре.
Отделно запържваме в масло брашното до розов цвят и към него прибавяме топъл бульон в съотношение – 1:4, разбъркваме ги и тази смес изсипваме във врящия бульон.
Добавяме задушените зеленчуци и варим, докато зеленчуците омекнат. Прецеждаме и пасираме зеленчуците. Съединяваме ги с бульона и добавяме сол, черения пипер и дафиновия лист.
За патицата:
Почистваме и измиваме месото, посоляваме, посипваме с черен пипер и запичаме на фурна с маслото. Нарязваме на порции готовото месо.
В приготвения вече червен сос добавяме изцедения портокал и го кипваме.
Сервираме като заливаме порциите месо със соса и гарнираме с пържени картофи.подобни рецепти тук