Патица с портокали и червен сос

29/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Патица с портокали - това е класика!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо526
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо – 500 г
  • масло – 2 с.л.
  • червен сос – 1 ч.ч.
  • портокали – 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • За червения сос
  • бульон - 2 1/2 ч.ч.
  • масло – 2 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • доматено пюре – ½ ч.ч.
  • моркови – 2 бр.
  • лук – 2 глави
  • корен от магданоз – 1 бр.
  • захар – 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 7 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За червения сос:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме, добавяме нарязаните моркови, корена от магданоз и доматено пюре.

Отделно запържваме в масло брашното до розов цвят и към него прибавяме топъл бульон в съотношение – 1:4, разбъркваме ги и тази смес изсипваме във врящия бульон.

Добавяме задушените зеленчуци и варим, докато зеленчуците омекнат. Прецеждаме и пасираме зеленчуците. Съединяваме ги с бульона и добавяме сол, черения пипер и дафиновия лист.

За патицата:
Почистваме и измиваме месото, посоляваме, посипваме с черен пипер и запичаме на фурна с маслото. Нарязваме на порции готовото месо.

В приготвения вече червен сос добавяме изцедения портокал и го кипваме.

Сервираме като заливаме порциите месо със соса и гарнираме с пържени картофи.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар