Круши в сос от бяло вино

21/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Великолепен десерт с леко пикантен вкус, който ви препоръчваме да поднесете студен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме крушите, нарязваме ги на четвъртинки и им махаме семената.

Разтопяваме маслото в тенджерка, добавяме пудрата захар, разбъркваме и потопяваме крушите, така че да са потопени.

Слагаме на слаб огън и когато крушите порозовеят и после сипваме бялото вино.

Щом крушите омекнат, сваляме от огъня и наливаме сметаната.

Сервираме в подходящи съдове топли или студени, по избор.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирена
Ирена
08.07.2016 15:00
А дали сметаната може да се замени със сладолед? Или към нея да се добави малко синьо сирене. Май се размечтахме :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв