Патица с маслини и червен сос

18/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Крехко и сочно патешко месо с ароматен сос - един обяд мечта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо – 500 г, по избор
  • патешки вътрешности – 1 комплект
  • лук – 2 глави
  • моркови – 2 бр.
  • корен от магданоз – 1 бр.
  • доматено пюре – 4 с.л.
  • маслини – 8 с.л.
  • масло – 2 с.л.
  • олио - 30 мл
  • червен сос – 2 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
  • За червения сос
  • бульон - 2.5 ч.ч.
  • масло – 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • доматено пюре – ½ ч.ч.
  • моркови – 2 бр.
  • лук – 2 глави
  • корен от магданоз – 1 бр.
  • захар – 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 7 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За червения сос:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото, добавяме нарязаните моркови, корен от магданоз и доматено пюре.

Отделно запържваме в масло брашното до розов цвят и към него прибавяме топъл бульон в съотношение – 1:4, разбъркваме и тази смес изсипваме във врящия бульон. Добавяме задушените зеленчуци и варим, докато зеленчуците омекнат.

Прецеждаме и пасираме зеленчуците. Съединяваме с бульона и добавяме сол, черен пипер на зърна и дафинов лист, който вадим преди сервиране.

За патицата:
Почистваме, измиваме и нарязваме на порции патешкото месо. Натъркваме го със сол и червен пипер и го запържваме от всички страни.

В олио отделно запържваме измитите и нарязани вътрешности заедно с нарязания лук, моркови, корена от магданоз и доматено пюре. Заливаме с вода и задушаваме.

Приготвяме червен сос, в който сипваме почистените от костилки маслини, предварително леко сварени във вода. При сервиране заливаме патешкото месо със соса и гарнираме с пържени картофи.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар