Картофени палачинки на тиган

28/03/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Най-вкусните и лесни картофени палачинки се задават Слагайте тигана - вървят като предястие, основно ястие и разкошно мезе"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42 951
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи – 10 бр.
  • масло – 4 с.л.
  • прясно мляко – ½ ч.ч.
  • яйца – 4 бр.
  • брашно – 2 с.л.
  • захар – 1 с.л.
  • олио – 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите до омекване, обелваме ги и ги настъргваме.

В тенджера наливаме млякото, маслото и брашното, разбъркваме и поставяме на котлона на слаб огън. Варим, като бъркаме постоянно, докато се сгъсти.

Охлаждаме малко и прибавяме жълтъците и настърганите картофи, разбъркваме.

Разбиваме белтъците със захарта и ги прибавяме към тестото. Разбъркваме внимателно, за да остане сместа пухкава.

Печем палачинките в тефлонов тиган с малко олио.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар