Домашен шоколадов сладолед с бишкоти

05/04/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не е за вярване, но наситеният тъмен цвят на този сладолед гарантирано ще направи денят ви по-светъл и ведър "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 320
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 500 мл
  • захар – 175 г
  • жълтъци – 6 бр.
  • ванилия – 1 пакетче
  • натурален шоколад – 50 г
  • бишкоти - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото с половината захар, като внимаваме да не загори.

Разбиваме добре жълтъците с останалата захар и постепенно към тях прибавяме горещото мляко, като бъркаме непрекъснато, за да не се пресече сместа. След това я слагаме на огъня, като продължаваме да бъркаме, докато стане готова да кипне.

Сваляме от огъня и бъркаме. Нарязваме на ситно натуралния шоколад и го сипваме. Бъркаме докато малко се изстуди.

Прецеждаме през гъсто сито или марля и поставяме в по-голям съд със студена вода, като отново бъркаме енергично. Прибавяме ванилията и след като изстине напълно, слагаме сладоледа да се замразява.

Сервираме сладоледа в купички на топки, под които натрошаваме бишкотите.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар