Лазаня с гъби

06/08/2011
Камелия
отКамелияНовак2
"Не просто лазаня, а истинско вълшебство с гъби, ароматен бешамел и цялата любов и старание на готвача "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 572
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме в дълбок тиган с малко олио настърганите моркови, ситно нарязаният лук, нарязаните на филийки чесън и гъби, и водата. Като омекнат прибавяме и каймата и пържим докато стане на трохи. Добавяме доматите и подправяме със солта, щипката захар, черния пипер, босилека и ригана. Оставяме сместа да ври на тих огън докато леко се сгъсти.

В друг съд, за приготвяне на соса, разтапяме маслото и запържваме брашното до зачервяване, при непрекъснато бъркане прибавяме топлото мляко. Сосът се бърка докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер, по желание може да прибавим и малко настърган кашкавал и се сваля от огъня.

В намазнена тавичка слагаме ред кори върху него от доматеният сос и сос бешамел, повтаряме, като завършваме с кори върху които нареждаме нарязаните на филийки пресни домати и заливаме с обилно количество бешамел.

Поръсваме отгоре с настъргания кашкавал, покриваме тавичката с фолио и печем в предварително загрята фурна на 220-240 градуса за около 30 минути. След това махаме фолиото и връщаме ястието за десетина минути във фурната докато кашкавалът се запече.

Оставяме леко да изстине за да се стегне. Добър апетит!подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Светльо
Светльо
09.12.2011 16:06
Супер е, аз добавям и по малко настърган кашкавал върху всеки ред сос, става още по-вкусно.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв