Фино сладко от сини сливи

31/07/2011
Тин
отТинНовак
"Тайната съставка на това невероятно ароматно фино сладко от сини сливи не е индрише, а щипка любов!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7-8 бурканчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 343
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите сини сливи се обелват и веднага се пускат в студена вода, за да не потъмнеят. Изваждат се костилките.

Плодовете се слагат във варна вода, на 3 литра вода - 1 чаена чаша утаена и прецедена гасена вар, в продължение на 1 час.

От захарта и 2 ч.ч. вода се сварява сироп до сгъстяване и се сваля от огъня. Сливите се изваждат от варната вода и се измиват много внимателно и обилно с вода. Отцеждат се и се пускат в сиропа.

Сладкото се вари на силен огън до сгъстяване. Започне ли да се сгъстява, огънят се намалява, прибавя се индришето, а малко преди свалянето от огъня се добавя лимонената киселина.

Сладкото ще бъде още по-вкусно, ако преди пускането на сливите в сиропа във всеки плод се постави ядка.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар