Блини

30/07/2011
Lakomnica
отLakomnicaНовак1
"Ще ви разкрием как се приготвят световноизвестните руски блини, а вие ще ни кажете дали са ви харесали "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 941
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладко прясно мляко, добавят се разбитите жълтъци.

Другите продукти се добавят в следния порядък - водата, маслото, 4 чаши от брашното. Разбърканата смес се оставя да втаса около 20-30 мин. След това се добавят другите 2 чаени чаши брашно.

Получава се тесто, малко по-гъсто от палачинковото, което се оставя да втаса отново за около 20 мин.

На тънка струя се изсипват в сгорещено олио и се пържат до златисто.

Поднасят се с конфитюр или сирене.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

гост
гост
31.01.2014 12:47
Аз ги пържа като палачинки и стават чудесни. Правя ги със солена плънка.
0
0
lakomniche
lakomniche
24.07.2013 12:28
Мими, написала съм 5-6, защото зависи от брашното, трябва да е една идея по - гъсто от палачинковото. Снимката не е моя, аз ги изсипвам в тигана, така че да се получат продълговати, ако искаш може и да са по овални.
0
0
mimi
mimi
22.07.2013 15:43
Като гледам тези на снимката са пържени като палачинки...и колко брашно, 5 или 6 чаши, мисля че и това има значение?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв