Трицветни ябълки на клечка

04/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки - 12 бр.
  • За червени ябълки
  • вода - 150 мл
  • захар - 500 г
  • винен оцет - 1 ч.л.
  • За карамелени ябълки
  • захар - 500 г
  • вода - 150 мл
  • За шоколадови ябълки
  • шоколад - 400 г млечен
  • захарни пръчици - за поръсване, по желание

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките с топла вода и сапун, подсушаваме с кърпа, за да хване глазурата. Махаме дръжките и на тяхно място закрепваме дървени шишчета.

За червени ябълки:
Водата и захарта се кипват с винения оцет. Прибавяме боята и оставяме сместа да ври около 6 минути. След това сваляме съда от огъня. Последователно потапяме 4 ябълки, завъртаме така, че да се покрият добре със сиропа. След това се поставят върху поръсен с кристална захар съд, овалват се в захарта и се оставят да изстинат.

За карамелени ябълки:
Стопяваме захарта, докато се оцвети в златисто кафяво. Добавяме 150 мл вода. Оставяме да ври на силен огън около 6 минути, докато при разбъркване дървената лъжица остави трайна следа върху дъното. Овалваме четири ябълки в получената глазура по същия начин, както и червените ябълки.

За шоколадови ябълки:
Разтопяваме шоколада на водна баня. Овалваме в него останалите 4 ябълки и оставяме да изстинат върху фина решетка или върху намазана с масло повърхност.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар