Френска шоколадова торта с бадеми

25/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Пухкаво френско изкушение с черен шоколад и бадеми"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 093
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • черен шоколад – 100 г
  • яйца – 5 бр.
  • пудра захар – 150 г
  • масло – 50 г.+ 15 г за формата
  • брашно – 20 г. + 10 г за формата
  • нишесте – 20 г
  • сол – 1 щипка
  • За глазура и декорация
  • черен шоколад – 200 г
  • олио – 2 с.л.
  • бадеми – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме шоколада на парчета и го разтопяваме с маслото на водна баня. Разбъркваме, за да се смесят добре.

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със 120 г пудра захар до кремообразна смес, прибавяме към тях разтопения шоколад, брашното и нишестето, като бъркаме постоянно.

Разбиваме белтъците на сняг с щипка сол, прибавяме 30 г захар, без да спираме да разбиваме. Много внимателно, за да не спаднат, лъжица по лъжица, прибавяме белтъците към шоколадовата смес.

Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма с диаметър 24 см и печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Изваждаме от формата като изстине малко.

Попарваме бадемите във вряща вода, отцеждаме и обелваме. Разделяме ги на половинки и ги запичаме до златисто във фурната.

За глазура: Разтопяваме шоколада на водна баня, дърпаме от огъня, прибавяме олиото и бързо разбъркваме. Оставяме глазурата да поизстине и обливаме с нея тортата. Заглаждаме с шпатула и посипваме с бадемовите ядки.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар