Банички Охлюви със спанак

13/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Разчитайте на Севда да ви покаже как се правят ароматни банички със спанак и сирене за закуска "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кори за баница – 2 пакетчета фини
  • спанак – 1 кг
  • зелен лук – 1 връзка
  • сирене – 1 ч.ч. настъргано
  • олио – 2/3 ч.ч.
  • яйца – 3 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • копър – ½ връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме спанака и лука. Накълцваме спанака и лука на ситно. Задушаваме ги в малко вода да омекнат.

Отцеждаме зеленчука и към него прибавяме сиренето, разбитите яйца, ситно нарязаните копър и магданоз. Сгорещяваме олиото и с него напръскваме всяка кора.

Слагаме по два съседни краища на корите (под ъгъл) от плънката. Навиваме на руло по диагонал, а след това завъртаме на охлюв. Нареждаме ги в намазнена тава. Напръскваме ги с олио (може да сложим по бучица масло).

Запичаме на умерена фурна. Когато са готови ги напръскваме с вода, покриваме с хартия и кърпа и оставяме на студено 30 минути. Поднасяме с кисело мляко.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар