Пилешко с топено сирене и гъби

07/10/2011
sorrow
отsorrowНовак1
"Когато и да сготвите пилешко с топено сирене и гъби, да знаете, че сме свободни и приемаме покани за обяд!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 330
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган (уок) слагаме олиото, след като се загрее прибавяме маслото. Нарязваме главата лук на малки кубчета и я добавяме към сгорещената мазнина. След като лука стане прозрачен прибавяме гъбите нарязани на филийки.

Нарязваме пилешките гърди на средни кубчета и ги прибавяме към лука и гъбите. Като пилешките филета побелеят добавяме солта, черния пипер и джинджифила леко да се объркат с продуктите. Прибавяме топеното сирене и бъркаме докато се разтопи и няма бучки, прибавяме прясното мляко и оставяме на тих огън за около 5 минути.

След като сместа леко се сгъсти, но не много защото като изстине ще се желира, нарязваме магданоза и го прибавяме към ястието.подобни рецепти тук
5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Юлия Начева
Юлия Начева
16.06.2013 15:05
Правя го с течна сметана или заквасена,при втората се слага в края да не се пресече.
1
0
Ангелов
Ангелов
07.10.2011 13:26
Прекрасно и аз го правя така, но без млякото. Ще го пробваме с мляко.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв